SchoolTool is klaar om gebruikt te worden

SchoolTool
Posted by joost Category: in de klas, online tool

Dit is speciaal voor alle muziekdocenten die toffe dingen met groepen willen doen!

Om in de klas muziek te maken is het gebruik van animaties erg prettig. SchoolTool is een gratis te gebruiken animatie-systeem om zelf, als (vak-)leerkracht, liedjes voor te bereiden zodat die vlot met een klas zijn te spelen. Wat SchoolTool uniek maakt is dat het heel eenvoudig kan worden aangepast, zelfs on-the-fly tijdens de les.

SchoolTool is te gebruiken voor:

  • boomwhacker (1- tot 6-stemmig)
  • ukeleles
  • gitaren
  • ongestemd slagwerk (1- tot 6-stemmig)

In een aantal voorbeelden hieronder kun je al snel zien wat het kan doen. Maar er zijn ook een aantal meer uitgewerkte ideeën voor in de klas:

SchoolTool is ontwikkeld door Joost Visser (idee en uitvoering), Jelmer van der Sluis (software) & Lydia Kramer (illustraties). Het ontwikkelen is mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, in samenwerking met Rijnbrink (Deventer) en Stadkamer (Zwolle). Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur.

Een snel overzicht krijg je door deze voorbeelden te zien. Maar ben je ook nieuwsgierig hoe je dit voor jezelf kunt gebruiken, klik dan op elke knop die je kunt vinden en ontdek! Of bekijk de speciale pagina over het gebruik van de SchoolTool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>